Pizza bianca
De lekkerste pizza bianca die je ooit zult maken.
Pizza bianca
De lekkerste pizza bianca die je ooit zult maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
450 g bloem (type 00)
50 g griesmeel
3 eetlepel olijfolie
6 g instant gist
1 theelepel suiker
3/4 theelepel zout
300 ml lauwwarm water
240 g ricotta
200 g geraspte mozzarella
50 g geraspte parmezaanse kaas
75 g parmaham
25 g rucola
Stap voor stap
Doe gist in de kom van de mixer/keukenrobot. Schenk het lauwwarme water erover. Meng met een vork tot de gist is opgelost en schuimt.
Doe bloem, griesmeel, suiker, zout en olijfolie in de kom.
Plaats de kneedhaak op de mixer.
Mix gedurende 1 minuut op snelheid 2 tot het geheel een kleverig deeg vormt.
Kneed het deeg nog 8 minuten op snelheid 2. Het deeg moet glad en sponzig zijn.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Vorm elk stuk tot een bal door voorzichtig het midden omhoog te duwen en de onderkant dicht te knijpen.
Leg op een met bloem bestoven oppervlak en dep met wat olijfolie.
Bedek met een vochtige theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen.
Pak het deeg op en drapeer het voorzichtig over de knokkels van beide handen. Draai het deeg rond, zodat de zwaartekracht het tot een cirkel uitrekt. Rek het deeg verder uit op het oppervlak en maak kuiltjes met je vingertoppen op 1 cm van de buitenrand.
Doe de ricotta, de Parmezaanse kaas en de helft van de geraspte mozzarella in de kleine kom van een mixer/keukenrobot.
Bevestig de platte menghaak. Mix op snelheid 1 gedurende 30 seconden.
Verdeel het kaasmengsel over de pizza's, tot aan de rand.
Voeg de parmaham toe. Voeg tot slot de resterende geraspte mozzarella toe.
Bestrijk de randen van de pizza met wat olijfolie. Bak 15-20 minuten op 200 °C.
Garneer met rucola en serveer direct.