Pizzabodem van amandelmeel
Koolhydraatarme pizza met amandelbodem waarvan je thuis kunt genieten.
Pizzabodem van amandelmeel
Koolhydraatarme pizza met amandelbodem waarvan je thuis kunt genieten.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
430 g amandelen, geblancheerd
6 takjes verse tijm
50 ml olijfolie
6 eieren
4 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
100 g tomatensaus
300 g mozzarella, geraspt
100 g pepperoni
Stap voor stap
Doe de amandelen en de tijm in de KitchenAid K400 blender en meng op snelheid 5 tot de amandelen tot meel zijn verpulverd.
Doe de olijfolie en eieren in een kom van een mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 4 gedurende 1 minuut. Zet apart.
Doe het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder, zout en zwarte peper in een andere kom. Bevestig de platte menghaak op de mixer/keukenrobot en meng op snelheid 4.
Giet het oliemengsel er langzaam bij. Meng tot er een deegbal is gevormd. Leg de deegbal op een vel bakpapier. Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat olijfolie. Bedek met een tweede vel bakpapier.
Rol het deeg uit. Snijd de randen zo nodig bij en leg het deeg op een bakplaat. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Verdeel de tomatensaus over de pizza, strooi de kaas over de korst en maak de pizza af met de pepperoni. Bak 10 minuten op 180 °C tot de kaas bruin begint te worden.