Pompoen venkelsalade met munt en balsamicoazijn
Pompoen venkelsalade met munt en balsamicoazijn
Hulpmiddelen
Ingrediënten
250 g stukken pompoen (geschild)
25 g wilde venkel
10 g verse muntblaadjes
25 g geroosterde pompoenpitten
50 g cranberries
25 g pecannoten
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels extra vergine olijfolie
Snufje zout
Stap voor stap
Bevestig de spiraalsnijder aan je KitchenAid keukenrobot. Plaats een stuk pompoen op de groente- en fruitpen van de spiraalsnijder. Bevestig het medium spiraalmes en zet het op het uiteinde van de pompoen.
Plaats een middelgrote kom onder het mes om de pompoenspiralen op te vangen, en zet de keukenrobot op snelheid 4.
Was de wilde venkel zorgvuldig.
Snijd hem fijn en doe de stukjes in de kom met pompoenspiralen, voeg de muntblaadjes en geroosterde pompoenpitten toe.
Doe de balsamicoazijn in een kleine kom, samen met 4 eetlepels olie en een snufje zout. Meng goed.
Hussel de dressing door het pompoenmengsel. Garneer met extra muntblaadjes, cranberries en pecannoten. Voeg naar wens meer dressing toe.
Voor extra crunch verkruimel je wat amarettokoekjes over de salade voordat je deze serveert.