Pompoencake voor halloween
Deze pompoencake met sinaasappel-roomkaasglazuur wordt je favoriete herfsttoetje.
Pompoencake voor halloween
Deze pompoencake met sinaasappel-roomkaasglazuur wordt je favoriete herfsttoetje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g zelfrijzend bakmeel
300 g bruine suiker
2 theelepel baksoda
150 g rozijnen
1/2 theelepel zout
4 eieren, losgeklopt
200 g gesmolten boter
1/2 sinaasappel, sap
400 g pompoen, geschild
200 g roomkaas
85 g boter, zacht
100 g poedersuiker
1 sinaasappel, rasp
1 eetlepel sinaasappelsap
4 theelepel gemalen kaneel
2 theelepel gemalen gember
1 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
Stap voor stap
Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem, de gemengde kruiden (3 theelepels), het zout en de baksoda op snelheid 4. Voeg bruine suiker en rozijnen toe.
Bevestig de platte menghaak en meng 30 seconden op roersnelheid. Voeg de losgeklopte eieren, de gesmolten boter en het sinaasappelsap toe. Mix op snelheid 4 tot alles goed is gemengd.
Bevestig de snijder/rasp met de medium rasptrommel op de mixer/keukenrobot. Rasp de pompoen in de kom met het beslag op snelheid 4.
Meng het geheel goed met de rubberen spatel.
Verwarm de oven tot 180 °C. Bekleed een bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier.
Schenk het beslag in de vorm en bak 30 minuten of tot het goudbruin is. Laat volledig afkoelen.
Zo maak je het glazuur: doe roomkaas, zacht geworden boter, poedersuiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.
Meng tot het mengsel glad en romig is.
Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cake.