Pruimencake
Een verrukkelijke cake die eenvoudig te maken is, maar moeilijk te weerstaan.
Pruimencake
Een verrukkelijke cake die eenvoudig te maken is, maar moeilijk te weerstaan.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
115 g boter, zacht
200 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
100 g lichtbruine suiker
100 g basterdsuiker
3 grote eieren
60 g zure room
4 pruimen
Stap voor stap
Doe de boter en suikers in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak en mix op snelheid 4 tot het mengsel licht en luchtig is.
Voeg de eieren toe en mix gedurende 30 seconden op snelheid 4.
Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe. Mix 30 seconden op snelheid 4.
Voeg de zure room toe en mix op snelheid 2 tot alle ingrediënten zijn gecombineerd.
Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm.
Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pitten. Snijd de pruimen in plakjes en leg ze op het beslag in een spiraalvormig patroon.
Bak 35-40 minuten op 175 °C in een voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
Bak 35-40 minuten op 175 °C in een voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.