Hulpmiddelen
Ingrediënten
180 g bloem
1/2 theelepels zout
140 g koude gezouten boter, in blokjes van 1 cm gesneden
30 ml koud water
260 g maïskorrels
1 courgette, in blokjes
4 eieren
60 ml melk
20 g basilicumbladeren, gehakt
1 kruidnagel knoflook, fijngehakt
110 g mozzarella, in blokjes
1/2 theelepels zout
1/2 theelepels peper
Stap voor stap
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe voor de bodem bloem en zout in de mixerkom en plaats de deeghaak.
Zet op snelheid 1 om te mengen, voeg vervolgens de boterblokjes toe en blijf 1-2 minuten op dezelfde snelheid roeren tot het mengsel kruimelig is.
Voeg terwijl de mixer draait langzaam 2 eetlepels koud water toe en eventueel nog 1-2 eetlepels tot het deeg een kruimelige massa is. Zet de mixer uit. Druk het deeg in een licht ingevette springvorm van 22 cm. Prik met een vork gaatjes over het hele deegoppervlak en bak 20 minuten. Maak tijdens het bakken de vulling.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de maïs en courgette in de pan en laat zonder te roeren 8-10 minuten bakken of tot de groenten bruin zijn. Schakel de hittebron uit.
Doe 4 eieren en melk in de schone mixerkom en mix 1-2 minuten met de platte menghaak op snelheid 1. Voeg tijdens het roeren knoflook, basilicum, kaas, zout en peper toe en blijf roeren tot het een geheel is. Zet de mixer uit.
Wanneer de bodem is gebakken, verwijder je deze uit de oven en doe je de maïs en courgette erop. Giet het eimengsel erover, zet terug in de oven en bak 40-45 minuten of tot de binnenkant stevig is.
Garneer met verse basilicumblaadjes voor het serveren.