Quiche met rucola zongedroogde tomaten en prosciutto
Een smakelijke taart gevuld met rucola, zongedroogde tomaten en prosciutto.
Quiche met rucola zongedroogde tomaten en prosciutto
Een smakelijke taart gevuld met rucola, zongedroogde tomaten en prosciutto.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g bloem
1/2 theelepel zout
100 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
40 ml warm water
6 eieren
60 ml melk
50 ml slagroom
80 g prosciutto
20 g rucola
16 zongedroogde tomaten
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
Stap voor stap
Doe de bloem, het zout en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 gedurende 2 minuten.
Wanneer het mengsel een zanderige textuur heeft, vervang je de platte menghaak door de deeghaak. Voeg geleidelijk het water toe terwijl je op snelheid 2 kneedt.
Als het deeg halfglad is, kun je het met je handen tot een bal vormen en in plastic folie wikkelen. Leg het ten minste 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en draai het voortdurend om te voorkomen dat het aan het oppervlak blijft kleven.
Bekleed een taartvorm van 20 cm met het deeg en knip het overtollige deeg af met een schaar. Bak 10 minuten blind in een op 210 °C voorverwarmde oven.
Doe de eieren, melk en slagroom in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix op snelheid 2 tot alle ingrediënten zijn gemengd.
Verdeel de prosciutto, rucola en zongedroogde tomaten over de taartbodem. Schenk het eimengsel erover. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de quiche 30–35 minuten op 180°C.