Red velvet cake
Prachtige red velvet cake met roomkaasglazuur.
Red velvet cake
Prachtige red velvet cake met roomkaasglazuur.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
180 g bloem
25 g cacaopoeder
1/4 theelepel cacaopoeder
36 ml karnemelk
3 theelepels rode kleurstoffen (gel)
185 g ongezouten boter (voor deeg)
200 g lichtbruine suiker
3 eieren
1 theelepel appelazijn
1/2 theelepel baksoda
120 g roomkaas
75 g ongezouten boter (voor glazuur)
450 g poedersuiker
Stap voor stap
Doe de boter en suiker in de kom van de mixer/keukenrobot. Draai de snelheidshendel op stand 6 en klop totdat het mengsel luchtig en licht is.
Voeg de eieren toe en blijf op snelheid 6 mixen.
Meng de kleurstof in de karnemelk. Voeg hem toe in de kom.
Meng bloem, baksoda, zout en cacaopoeder in een andere kom.
Voeg de helft van de droge ingrediënten en de appelazijn toe aan de kom met natte ingrediënten en meng gedurende 30 seconden op snelheid 2. Voeg de rest van de droge ingrediënten toe en mix nog ;één minuut op snelheid 2.
Giet het deeg in een cakeblik van 24 cm en bak het minuten op 170 °C.
Doe de boter en roomkaas in de kom van een mixer/keukenrobot om het glazuur te maken. Bevestig de platte menghaak en mix gedurende één minuut op snelheid 8. Bevestig de zeef, verlaag de snelheid naar stand 4 en zeef de poedersuiker in de kom.
Snijd de cake in de lengte doormidden.
Plaats 1 cakelaag op het taartplateau of de serveerplaat. Bedek de laag gelijkmatig met glazuur. Leg er een tweede cakelaag op en smeer de rest van het glazuur over de bovenkant.