Regenboogsalade
Een regenboogsalade die fris, fleurig en knapperig is
Regenboogsalade
Een regenboogsalade die fris, fleurig en knapperig is
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1,5 minikomkommers
4 radijsjes
1,5 minipaprika's
1,5 wortels
1/8 rode kool
1/2 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel olijfolie
1/8 theelepel zout
1/4 sap van een citroen
Stap voor stap
Bevestig de foodprocessor met de snijschijf op de mixer/keukenrobot.
Zet de snelheidshendel op 2 en duw de komkommer door de foodprocessor om deze te in plakjes snijden. Leg op een bord.
Snijd de uiteinden van de radijsjes af. Snijd de radijsjes op snelheid 10 in plakjes en leg ze naast de komkommers.
Stel de snijschijf op een grotere dikte in.
Snijd de bovenkant van de paprika's af en snijd ze in plakjes met de foodprocessor. Leg ze ook op het bord.
Plaats de omkeerbare raspschijf.
Schrap de wortels en rasp ze op snelheid 10. Leg op het bord.
Plaats de julienneschijf.
Snijd indien nodig de kool in stukjes die in de vultrechter passen.
Rasp de kool op snelheid 10. Leg op het bord.
Meng mosterd, olie, zout en citroensap in een kleine kom en klop dit tot een geheel. Sprenkel over de salade vlak voor het serveren.