emeagif
Skip the navigation

Ricotta kaneelijs

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Ricotta and cinnamon ice-cream

Ricotta kaneelijs

KitchenAid Chef

Hulpmiddelen

StandMixer
IceCreamMaker
Voorbereiden
30min
Totaal
30min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

150 g poedersuiker

250 g ricotta

100 ml melk

200 ml room

1 theelepel kaneelpoeder

Stap voor stap

  1. Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.

  2. Bevestig de kom en de garde aan de keukenrobot. Doe er de ricotta, suiker, melk, room en kaneel in. Klop 3-4 minuten op snelheid 4 tot alles goed gemengd is.

  3. Verwijder de kom, bevestig de roomijsmaker en sluit de roerstok aan.

  4. Zet de keukenrobot op snelheid 1, giet het mengsel in de kom van de roomijsmaker en zet de roerstok 20-30 minuten (afhankelijk van de temperatuur in de kamer) aan.

  5. Haal de kom eraf en verdeel het ijs met een ijsschep over coupes.

  6. Garneer met extra kaneelpoeder en serveer direct.

  7. Strooi er nog wat geraspte pure chocolade overheen.