Roze macarons
Kleurrijke en licht gebakken amandeltraktaties met een heerlijke vulling.
Roze macarons
Kleurrijke en licht gebakken amandeltraktaties met een heerlijke vulling.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
110 g amandelmeel
110 g poedersuiker
110 g eiwitten
120 g fijne basterdsuiker
1/2 theelepel zout
1 theelepel roze voedselkleurstof in gelvorm
150 g verse frambozen
30 g suiker
80 g zware room
230 g witte chocolade, gehakt
5 eetlepel gevriesdroogde frambozen in poedervorm
Stap voor stap
Dit recept is voor 30 macarons
Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 4 en zeef het amandelmeel en de poedersuiker in een grote kom.
Doe de eiwitten in de kom van de mixer met de draadgarde en klop op snelheid 8. Wanneer er zachte pieken ontstaan, kun je de fijne kristalsuiker toevoegen en de snelheid verhogen naar 10. Voeg het zout toe en ga door met kloppen totdat de eieren de textuur van een meringue hebben. De eiwitten moeten stijve pieken vormen wanneer je de draadgarde optilt.
Meng met een rubberen spatel voorzichtig de kleurstof en het gezeefde amandelmengsel door de eiwitten. Het mengsel moet glad en glanzend zijn.
Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmond van 10 of 12 mm. Spuit uniforme cirkels van ongeveer 2,5 cm op een bakplaat die is bedekt met bakpapier. Tik de bakplaat een aantal keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen. Laat voor het bakken 30 minuten staan op kamertemperatuur.
Bak de macarons 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 150 °C. De macarons moeten droog aanvoelen. Laat helemaal afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
Verwarm de frambozen en de suiker in een pan op middelhoog vuur tot het mengsel dikker wordt. Gebruik een zeef om de zaden te verwijderen.
Doe de room en de chocolade in een pan en verwarm op middelhoog vuur tot de chocolade smelt. Voeg het mengsel van verse frambozen en de gevriesgedroogde frambozen toe en meng alle ingrediënten. Doe het mengsel in een kom en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
Smeer of spuit een lepel van de vulling over de helft van de macarons en bedek ze vervolgens met de andere helft. Laat de macarons afkoelen.