Skip the navigation

Sinaasappelcake

KitchenAid chef-kok

Deze cake bak je gemakkelijk en zit barstensvol zomerse citrussmaken.

orangecake_thumbnail.jpg

Sinaasappelcake

KitchenAid chef-kok

Deze cake bak je gemakkelijk en zit barstensvol zomerse citrussmaken.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
40min
Totaal
1h
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Intermediate

Ingrediënten

4 g eieren

200 g basterdsuiker

120 ml neutrale olie

2 sinaasappels

140 g zelfrijzend bakmeel

150 g amandelmeel

240 ml vers sinaasappelsap

Stap voor stap

  1. Scheid de eieren en doe de eiwitten en basterdsuiker in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde bevestigd. Mix op snelheid 10 tot er pieken ontstaan.

  2. Breng de snelheid terug naar 4 en voeg de olie, de eidooier en het rasp van 2 sinaasappels toe. Meng alles door elkaar. Breng de snelheid terug naar 1 en voeg de bloem, het amandelmeel en de sinaasappelsap toe tot je een beslag hebt.

  3. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en bak 40 minuten op 180°C tot een satéprikker er helemaal droog uit komt.