Sinaasappelcake
Deze cake bak je gemakkelijk en zit barstensvol zomerse citrussmaken.
Sinaasappelcake
Deze cake bak je gemakkelijk en zit barstensvol zomerse citrussmaken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 g eieren
200 g basterdsuiker
120 ml neutrale olie
2 sinaasappels
140 g zelfrijzend bakmeel
150 g amandelmeel
240 ml vers sinaasappelsap
Stap voor stap
Scheid de eieren en doe de eiwitten en basterdsuiker in de kom van een mixer/keukenrobot met de draadgarde bevestigd. Mix op snelheid 10 tot er pieken ontstaan.
Breng de snelheid terug naar 4 en voeg de olie, de eidooier en het rasp van 2 sinaasappels toe. Meng alles door elkaar. Breng de snelheid terug naar 1 en voeg de bloem, het amandelmeel en de sinaasappelsap toe tot je een beslag hebt.
Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en bak 40 minuten op 180°C tot een satéprikker er helemaal droog uit komt.