Slushie met watermeloen en wijn
Deze slushie met watermeloen en wijn smaakt heerlijk verfrissend. Dit recept bevat alcohol. Alcohol moet alleen met mate worden geconsumeerd.
Slushie met watermeloen en wijn
Deze slushie met watermeloen en wijn smaakt heerlijk verfrissend. Dit recept bevat alcohol. Alcohol moet alleen met mate worden geconsumeerd.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 miniwatermeloenen
750 ml witte zinfandel of rosé
2 eetlepels eenvoudige siroop of honing
6-4 muntblaadjes
Stap voor stap
Snijd de watermeloen in tweeën, zodat je twee gelijke helften hebt.
Bevestig de citruspers op de voet van de KitchenAid® 400 blender.
Zet het apparaat op snelheid 1. Houd de halve watermeloen met twee handen vast en druk de snijkant voorzichtig op de perskegel.
Pers de watermeloenen uit tot je 709 ml sap hebt.
Schenk het sap in ijsklontbakjes en bewaar deze in de vriezer tot het sap bevroren is.
Bevestig de blenderkan en doe de watermeloensapblokjes en de resterende ingrediënten erin. Draai naar snelheid 5 en mix tot je een glad mengsel hebt, ongeveer 15–20 seconden.
Verdeel de slushie over 4 glazen en serveer direct.
Vanwege de dikte van de watermeloenschil kun je tijdens het persen het beste je handpalm gebruiken om druk uit te oefenen op één kant van de watermeloen. Als er na het persen vruchtvlees van de watermeloen op de schil achterblijft, snijd je de onderste 2,5 cm van de schil af en plaats je deze vervolgens weer op de perskegel om sap te maken.