Soep van geroosterde tomaat
Deze smaakvolle soep is de zomer in een kommetje.
Soep van geroosterde tomaat
Deze smaakvolle soep is de zomer in een kommetje.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 romatomaten
1 witte ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
600 ml groentebouillon
een handje basilicumblaadjes
een scheutje olijfolie, om te garneren
Stap voor stap
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de tomaten in de lengte door en leg ze op de bakplaat.
Schil en snipper de ui grof. Plaats de stukjes tussen de tomaten.
Pel de knoflookteentjes en leg ze op de bakplaat.
Sprenkel de olijfolie over de groenten en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Giet de groentebouillon in de kan van de blender. Voeg de groenten toe. Zet de blender op de soepstand en kook tot het programma klaar is.
Schenk de soep in kommen en maak af met een scheutje olijfolie en een paar verse basilicumblaadjes.