Spaghetti
Deze spaghetti wordt ongetwijfeld een favoriet voor het gezin.
Spaghetti
Deze spaghetti wordt ongetwijfeld een favoriet voor het gezin.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
600 g pastameel
6 eieren
1/2 theelepel zout
Stap voor stap
Doe de bloem en het zout in de kom van de mixer met de platte menghaak. Voeg de eieren toe en begin op snelheid 2 te mixen. Als je dunner deeg wilt, zet je de snelheid op 3.
Meng totdat het deeg een bal vormt.
Vervang de platte menghaak door de kneedhaak. Kneed het deeg gedurende 4 minuten op snelheid 2.
Kneed het deeg nog 1 minuut met de hand. Bedek met huishoudfolie en zet het deeg 30 minuten in de koelkast. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
Plaats de pastaroller op de mixer/keukenrobot. Stel de dikte in op 1.
Maak het deeg soepeler door meerdere keren te rollen op snelheid 2.
Stel de dikte nu in op 2 en herhaal de laatste stap.
Bevestig de spaghettiroller en voer de pasta op snelheid 2 door de roller.
Laat op het rek drogen. Kook gedurende 3-5 minuten in kokend water met flink wat zout.