Speculaaskoekjes
Deze speculaaskoekjes zijn knapperig en smaakvol, en daarom favoriet bij iedereen!
Speculaaskoekjes
Deze speculaaskoekjes zijn knapperig en smaakvol, en daarom favoriet bij iedereen!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
5 theelepels kaneelpoeder
1 theelepels gemalen nootmuskaat
1 theelepels gemalen kruidnagel
1/2 theelepels gemalen gember
1/4 theelepels kardemompoeder
220 g zeer zachte boter
220 g donkerbruine suiker
310 g Bloem
1/2 theelepels zout
1 theelepels bakpoeder
1 ei
Stap voor stap
Dit recept is voor 40 koekjes.
Meng alle specerijen in een kleine kom om de speculaaskruidenmix te maken.
Doe de boter en bruine suiker in de kom van de mixer met de platte menghaak met flexibele kant. Mix op snelheid 2 gedurende 3 minuten.
Voeg de bloem, het zout, de bakpoeder en 1 eetlepel van de speculaaskruidenmix toe. Mix op snelheid 1 gedurende 2 minuten. Voeg het ei toe en mix tot er een soepel deeg ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 90 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd de koekjes uit het deeg met een koekjesvorm. Gebruik met bloem bestoven koekjesstempels om mooie patronen op de koekjes te maken. Plaats ze in een op 175°C voorverwarmde oven en bak 15 minuten. De koekjes zijn zacht wanneer ze uit de oven komen, maar worden hard wanneer ze afkoelen.