Spinazie pistachepesto
Versier een salade of pastagerecht met deze spinazie-pistachepesto.
Spinazie pistachepesto
Versier een salade of pastagerecht met deze spinazie-pistachepesto.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
50 g gepelde pistachenoten
225 g verse spinazieblaadjes
50 g verse, platte peterselieblaadjes
75 g parmezaanse kaas
2 knoflookteentjes
1/4 theelepel zout
120 ml extra vierge olijfolie
Stap voor stap
Rooster de pistachenoten gedurende circa 5 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn; beweeg ze af en toe om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig worden geroosterd.
Doe alle pesto-ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kan van een blender en meng ze met de pulsstand. Voeg de olijfolie langzaam toe tot het geheel goed is gemengd, maar nog wel een grove structuur heeft.
Smeer het mengsel op je sandwich of roer het door de pasta.
Mogelijk heb je niet alle olie nodig, of moet je nog wat extra toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.