Spinaziepasta
Deze groene, verse pasta thuis maken is eenvoudig en smakelijk.
Spinaziepasta
Deze groene, verse pasta thuis maken is eenvoudig en smakelijk.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
450 g bloem (type 00)
4,5 eieren
1,5 theelepel zout
60 g verse spinazie
Stap voor stap
Giet een eetlepel water in een pan en voeg de spinazie toe. Kook ongeveer 2 minuten tot de spinazie zacht is.
Doe de eieren en de spinazie in een blender. Meng 45 seconden op stand 4.
Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot. Doe de bloem en het zout in de kom. Zet de snelheidshendel op 4 en voeg langzaam het eimengsel toe totdat het deeg een bal vormt. Kneed het deeg 4 minuten.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het 1 uur in de koelkast.
Plaats de pastaroller op de mixer/keukenrobot. Stel de dikte in op 1. Zet de snelheidshendel op 2 en maak het deeg soepeler door meerdere keren te rollen en het deeg tussen elke rol te vouwen. Stel de dikte nu in op 2. Haal het deeg door de roller om het platter te maken. Stel de dikte nu in op 3 en haal het deeg nogmaals door de rollers. Vergeet niet om het deeg elke keer te bestuiven met bloem voordat je gaat rollen.
Plaats de fettuccinesnijder op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 2 en haal de pasta door de fettuccinesnijder. Als je de pasta direct wilt gebruiken, wikkel je die om je hand om nestjes te vormen. Laat de pasta anders uithangen en drogen.
Kook verse pastanoedels in een grote pan met kokend gezouten water. Giet het water weg.
Serveer met olijfolie of gesmolten boter, Parmezaanse kaas en verse basilicum.