Spritsjes
Dit koekje is verfijnd, boterig en verkruimelt in je mond wanneer je erin bijt. Serveer ze bij een chai latte tijdens theetijd in het kerstseizoen.
Spritsjes
Dit koekje is verfijnd, boterig en verkruimelt in je mond wanneer je erin bijt. Serveer ze bij een chai latte tijdens theetijd in het kerstseizoen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
185 g boter, op kamertemperatuur
100 g basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
2 eieren
1 eierdooier
285 g bloem
1 theelepel bakpoeder
Stap voor stap
Doe de boter, basterdsuiker en het vanille-extract in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4 tot alles is opgenomen en voeg vervolgens de eieren en eierdooier toe.
Verlaag de snelheid naar 1 en voeg de bloem, het zout en bakpoeder toe. Meng tot er een zacht deeg ontstaat. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast om het stevig te laten worden.
Bevestig het koekjesaccessoire op de mixer/keukenrobot, kies de ronde vorm en voer het koekjesdeeg door de vultrechter. Vang het deeg op een bakplaat met bakpapier op. Snijd elke reep in een staaf van 15 cm en vorm er een spritsje van.
Bak de koekjes 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. De koekjes zullen een beetje zacht zijn wanneer je ze uit de oven neemt, maar ze worden steviger tijdens het afkoelen.