Suikervrije jam
Geniet van een heerlijke bessenjam, maar dan zonder suiker. Chiazaad zorgt ervoor dat de jam mooi stevig wordt bij het afkoelen.
Suikervrije jam
Geniet van een heerlijke bessenjam, maar dan zonder suiker. Chiazaad zorgt ervoor dat de jam mooi stevig wordt bij het afkoelen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g bessen, vers of bevroren
1/2 citroen
50 g chiazaad
Stap voor stap
Doe het zachte fruit en het verse citroensap in een grote steelpan. Breng aan de kook en laat het mengsel 5 minuten koken.
Zet het vuur laag en voeg het chiazaad toe. Laat 10 minuten koken. Doe het mengsel in de kom van de mixer/keukenrobot met de deeghaak. Mix op snelheid 1 totdat er geen grote stukken meer zijn.
Vul gesteriliseerde potten tot de rand met het jammengsel, doe het deksel erop en laat de potten omgekeerd staan totdat de jam volledig is afgekoeld.
Als de jam is afgekoeld, kun je de potten rechtop opbergen. Serveer op toast, in yoghurt of als topping op havermout.