Taart met zomerfruit
Vervang de rabarber in deze taart met verse of bevroren vruchten - je hebt altijd een verrukkelijke taart.
Taart met zomerfruit
Vervang de rabarber in deze taart met verse of bevroren vruchten - je hebt altijd een verrukkelijke taart.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
165 g basterdsuiker
165 g gesmolten boter
300 g zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1/4 theelepel vanille-extract
400 g rabarber, vers of bevroren
Stap voor stap
Doe suiker, boter, meel, eieren en vanille-extract in de kom van een mixer/keukenrobot en bevestig de platte menghaak. Mix op snelheid 2 tot een glad deeg.
Snijd de gewassen rabarber in grote stukken. Zet de mixer/keukenrobot op roersnelheid en meng voorzichtig ¾ van het verse fruit erdoor.
Bekleed de taartvorm met vochtig bakpapier (zo kun je het papier gemakkelijker in de vorm vouwen) en giet het taartbeslag erin. Schik de rest van het fruit op de taart.
Bak 35 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven totdat een satéprikker schoon uit de taart komt. Laat afkoelen en bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.