Taco's met geshredde kip piri piri
De pittige, rokerige smaak van deze taco's, gecombineerd met zoete honing en rijpe mango, maakt gegarandeerd indruk. Zo te maken met een KitchenAid blender en mixer.
Taco's met geshredde kip piri piri
De pittige, rokerige smaak van deze taco's, gecombineerd met zoete honing en rijpe mango, maakt gegarandeerd indruk. Zo te maken met een KitchenAid blender en mixer.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Diameter 10-12 cm tortilla's (maïs of bloem)
6-8 kippendijen zonder botten en huid
1 grote verse, rijpe mango
10-12 verse muntblaadjes, fijngehakt
savooiekool
4 bird's eye-pepertjes (thaise pepertjes)
35 g koriander
6 knoflookteentjes
240 g geroosterde rode paprika's uit een potje
1 theelepel verse oregano
1/2 middelgrote ui
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel zout
2 eetlepels honing
65 ml citroensap
125 ml olijfolie
1 eetlepel witte azijn
Stap voor stap
Dit recept is voor 10-12 taco's.
Doe alle sausingrediënten in de blender en meng deze 10 seconden op snelheid 5.
Verwarm de oven voor op de braadstand. Strooi zout en peper over beide kanten van de kippendijen en leg ze in een braadpan. Giet ongeveer 2 eetlepels saus over de stukjes. Wentel de stukjes vervolgens met een tang door de saus om ze gelijkmatig te bedekken/marineren.
Als de oven heet is, braad je de kip 20-25 minuten of totdat de kip gaar is en de bovenkant mooi gebakken is. Haal de kip eruit en laat deze 5 minuten rusten.
Doe de kip in de mengkom en shred de kip met de platte menghaak 8-10 seconden op snelheid 4 (of tot de kip naar wens is geshred). Doe de kip terug in de braadpan met de braadsappen.
Bereid de garnering. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de mango in een kom en meng met de vers gehakte munt. Zet apart. Snijd vervolgens de savooiekool in dunne reepjes. Zet apart.