Skip the navigation

Tomatillo en pico de gallo met tomaat

KitchenAid Chef

Geef je pico de gallo een tikkeltje luxe door er wat verse, friszure tomatillo aan toe te voegen. Deze salsa is verfrissend, pittig en perfect om te serveren als dip bij tortillachips.

tomatillo_wallpaper.jpg

Tomatillo en pico de gallo met tomaat

KitchenAid Chef

Geef je pico de gallo een tikkeltje luxe door er wat verse, friszure tomatillo aan toe te voegen. Deze salsa is verfrissend, pittig en perfect om te serveren als dip bij tortillachips.

Hulpmiddelen

StandMixer
FoodProcessorAttachment
Voorbereiden
15min
Totaal
15min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

2-3 tomatillo

2-3 pruimtomaten

20 g gedroogde zwarte zwam

230 g rode ui

1 gember, geschild

1 groene jalapeño, gehalveerd en ontpit

1 kruidnagel knoflook, fijngesneden

2 eetlepels vers limoensap

1 eetlepels olijfolie

1 eetlepels gehakte korianderblaadjes

1 theelepels gehakte muntblaadjes

1/2 theelepels zout

Stap voor stap

  1. Bevestig de schijf en het mes voor blokjes op de mixer. Snijd de tomatillo's, de tomaten, de rode ui en de jalapeño in stukjes die in de vultrechter passen. Plaats de mengkom op de mixer, zet die op snelheid 4 en snijd de groenten in kleine blokjes.

  2. Voeg de overige ingrediënten aan de groenten toe en meng alles goed. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Serveer met tortillachips of als smaakmaker bij vis en vlees.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.