Tomatillo en pico de gallo met tomaat
Geef je pico de gallo een tikkeltje luxe door er wat verse, friszure tomatillo aan toe te voegen. Deze salsa is verfrissend, pittig en perfect om te serveren als dip bij tortillachips.
Tomatillo en pico de gallo met tomaat
Geef je pico de gallo een tikkeltje luxe door er wat verse, friszure tomatillo aan toe te voegen. Deze salsa is verfrissend, pittig en perfect om te serveren als dip bij tortillachips.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2-3 tomatillo
2-3 pruimtomaten
20 g gedroogde zwarte zwam
230 g rode ui
1 gember, geschild
1 groene jalapeño, gehalveerd en ontpit
1 kruidnagel knoflook, fijngesneden
2 eetlepels vers limoensap
1 eetlepels olijfolie
1 eetlepels gehakte korianderblaadjes
1 theelepels gehakte muntblaadjes
1/2 theelepels zout
Stap voor stap
Bevestig de schijf en het mes voor blokjes op de mixer. Snijd de tomatillo's, de tomaten, de rode ui en de jalapeño in stukjes die in de vultrechter passen. Plaats de mengkom op de mixer, zet die op snelheid 4 en snijd de groenten in kleine blokjes.
Voeg de overige ingrediënten aan de groenten toe en meng alles goed. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken. Serveer met tortillachips of als smaakmaker bij vis en vlees.