Trifle met lemon curd en aardbei
Trifle met lemon curd en aardbei
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 citroenen zonder waslaagje
100 g basterdsuiker
50 g boter
2 hele eieren
1 eidooiers
150 g biscuitgebak
150 g aardbeien
10 g muntblaadjes
Stap voor stap
Was de citroenen, rasp de schil en pers het sap eruit.
Bevestig de mengkom met precisieverwarming en de platte menghaak met flexibele kant aan de keukenrobot en sluit ze aan. Voeg de citroenschil en het sap toe, samen met de suiker en de boter.
Stel de temperatuur in op 82°C en druk op de knop om de verwarming te activeren.
Zet de keukenrobot op snelheid 1 en laat draaien tot alles goed is gemengd.
Klop de eieren en eidooiers lichtjes en voeg ze toe aan het citroenmengsel. Laat 10-12 minuten koken totdat het mengsel romig en dik genoeg is om aan de achterkant van een lepel te blijven plakken.
Snijd terwijl de lemon curd kookt de aardbeien in vieren en het biscuitgebak in kleine blokjes.
Leg het biscuitgebak op de bodem van een coupe, bedek met aardbeien en voeg een lepel lemon curd toe. Herhaal in dezelfde volgorde: een laagje biscuitgebak, aardbeien en lemon curd.
Als alle vier de coupes klaar zijn, kun je ze garneren met wat aardbeien en muntblaadjes.
Maak op dezelfde manier verschillende curds op basis van sinaasappel, mandarijn of limoen.