Vegetarische linzensoep
Een hartige soep boordevol verse groenten en frisse citroen. Serveer met naanbrood voor een lichte avondmaaltijd.
Vegetarische linzensoep
Een hartige soep boordevol verse groenten en frisse citroen. Serveer met naanbrood voor een lichte avondmaaltijd.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 uien
400 g zoete aardappel
1 courgette
250 g wortelen
3 eetlepels olijfolie
2 knoflookteentjes
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
400 g tomaten in blik
1 gekonfijte citroen
1 l groentebouillon
200 g gekookte rode linzen
Stap voor stap
Schil de uien, zoete aardappels en wortelen.
Plaats de schijf voor blokjes in de foodprocessor en zet de snelheid op 1. Doe de uien, zoete aardappel, courgette en wortelen in de vultrechter om in blokjes te snijden.
Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur, voeg de blokjes groenten toe en bak 5 minuten.
Voeg de knoflook, gemalen kruiden, tomaten uit blik, gekonfijte citroen, groentebouillon en linzen toe. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.