Vijgencake met rozemarijnglazuur
Smul van een heerlijke vijgencake waarin de rijke, zoete smaak van verse vijgen perfect wordt aangevuld met het aromatische rozemarijnglazuur.
Vijgencake met rozemarijnglazuur
Smul van een heerlijke vijgencake waarin de rijke, zoete smaak van verse vijgen perfect wordt aangevuld met het aromatische rozemarijnglazuur.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
200 g rozemarijnsuiker
160 g boter, zacht
1/4 theelepels vanille-extract
4 eieren
90 g bloem
225 g amandelmeel
3/4 theelepels bakpoeder
1/4 theelepels zout
8 verse vijgen
200 g honing
220 ml Water
2 takjes rozemarijn
Stap voor stap
Doe de suiker, zacht geworden boter en vanille-extract in de kom van de mixer en bevestig de menghaak. Mix door elkaar op snelheid 6 tot het licht en luchtig is. Verlaag de snelheid en voeg de eieren een voor een toe.
Voeg de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder en zout toe en meng kort op snelheid 4, tot alle ingrediënten net gemengd zijn. Vet een bakvorm in met boter. Bestrooi met bloem voor een gelijkmatig laagje. Schenk het beslag in de bakvorm. Snijd de verse vijgen in kwarten en leg ze bovenop het beslag. Bak 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven totdat een satéprikker schoon uit het gebak komt.
Maak tijdens het bakken van de cake de rozemarijnsiroop. Voeg de honing, water en verse rozemarijn toe aan een steelpan en laat sudderen op middelhoog vuur tot het mengsel enigszins dik is en blijft plakken aan de achterkant van een lepel.
Smeer de siroop over de warme vijgencake en serveer hem. Bewaar de overgebleven siroop in de koelkast in een luchtdicht bakje of potje.
Tip: De rozemarijnsuiker maak je door een paar takjes verse rozemarijn in je basterdsuiker te stoppen. Laat het maximaal 3 dagen zo staan.