Vijgenjam met kruiden
Ontdek het recept van deze vijgenjam met kruiden, die je in minder dan 30 minuten kan bereiden!
Vijgenjam met kruiden
Ontdek het recept van deze vijgenjam met kruiden, die je in minder dan 30 minuten kan bereiden!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
225 g gedroogde zwarte vijgen, zonder steeltje
118 ml pinot noir-wijn van goede kwaliteit
40 g witte suiker
30 ml versgeperst citroensap
1/2 theelepel citroenrasp
1 theelepel garam masala
snufje zeezout
1/4 theelepel cayennepeper (optioneel)
Stap voor stap
Voor 1 potje jam
Doe de gedroogde vijgen en de pinot noir in een steelpan en plaats het deksel op de pan.
Draai het vuur naar middelhoog en laat de vijgen en wijn 10 tot 12 minuten zachtjes koken of totdat de vijgen zacht zijn. Schakel de hittebron uit.
Voeg de resterende ingrediënten toe in de pan.
Bevestig de panbeschermer op de mixstaaf van de draadloze staafmixer van KitchenAid® en bevestig de mixstaaf vervolgens aan de motorunit. Steek de stekker van de staafmixer in het stopcontact, plaats de mixstaaf met het mes boven een vijg en houd de variabele snelheidsregelaar 2 seconden ingedrukt.
Laat de variabele snelheidsregelaar los, plaats de onderkant van de mixstaaf boven de volgende vijg en herhaal dit proces totdat alle vijgen zijn vermalen.
Beweeg de mixstaaf door het hele mengsel totdat het mengsel volledig glad is.
Haal de stekker uit het stopcontact en leg de staafmixer weg.
Bewaar de jam in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Je kunt in plaats van pinot noir ook je favoriete rode of witte wijn gebruiken. Voeg ¼ theelepel verse tijm toe aan het mengsel of laat de garam masala achterwege voor een eenvoudige vijgenjam.