Skip the navigation

Vistaco's met koolsalade en watermeloensalsa

KitchenAid Chef

De smaak van de zee en de zomer zitten allemaal in deze lekkere taco. Het is dan ook een heerlijk hapje voor zonnige dagen.

fishtacos_wallpaper.jpg

Vistaco's met koolsalade en watermeloensalsa

KitchenAid Chef

De smaak van de zee en de zomer zitten allemaal in deze lekkere taco. Het is dan ook een heerlijk hapje voor zonnige dagen.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
30min
Koken
30min
Totaal
1h
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

900 g heilbotfilets of zachte witvis

2 eetlepels chipotlepoeder

3 vers limoensap

16 maïstortilla's, gestoomd

1 avocado, gesneden

2 wortels, geschild

1/2 + 1/2 kleine rode ui

8 radijs

4 + 4 + 4 g koriander

80 ml mayonaise

3 eetlepels appelazijn

1 eetlepels suiker

1/2 kleine watermeloen, in grote stukken gesneden

1 serranopeper

1/2 mango

1/2 komkommer, in stukjes gesneden

2 knoflookteentjes

1/2 poblano peper, geroosterd

235 ml zure room

1 theelepels knoflookpoeder

1 theelepels uienpoeder

1,5 theelepels chipotlepoeder

to taste zout

to taste peper

Stap voor stap

  1. Voor de koolsalade plaats je de rasptrommel op de foodprocessor, doe je de kool in de vultrechter en rasp je die op een hoge stand. Daarna doe je hetzelfde met de wortels, de radijzen en de rode ui. Doe de groenten in een middelgrote kom en meng daar 4 g grof gehakte koriander doorheen. ln een aparte kom meng je de mayonaise, het sap van een halve limoen, de azijn en de suiker totdat je een glad mengsel hebt. Giet het mengsel over de sla en roer alles goed door elkaar.

  2. Voor de salsa plaats je het multifunctionele mes op de foodprocessor. Dan doe je de serranopeper, de knoflook en de rode ui in de mengkom, vergrendel je het deksel en pulseer je om de paar seconden totdat alles fijngehakt is. Voeg de komkommer toe en pulseer totdat die redelijk fijngehakt is. Voeg daarna de watermeloen, de mango en 4 g korianderblaadjes toe en pulseer totdat je kleine stukjes hebt. Pulseer niet te veel, anders wordt de salsa te waterig. Giet het sap van een halve limoen over de salsa.

  3. Voor de roomsaus met poblano leg je de pepers onder de grill totdat de velletjes zwart zijn. Verwijder daarna de velletjes en de zaadjes. Plaats het multifunctionele mes in de foodprocessor en doe de pepers, de zure room, het knoflookpoeder, het uienpoeder, het chipotlepoeder, 4 g korianderblaadjes en het sap van een halve limoen in de mengkom. Mix alles op een hoge stand totdat je een glad mengsel hebt.

  4. Verhit de grill en kruid de vis met chipotlepoeder, peper en zout en bestrijk de vis met olijfolie. Leg de vis op een stuk aluminiumfolie en bak ongeveer drie minuten per kant of totdat de vis uit elkaar valt. Haal de vis onder de grill vandaan, snijd in middelgrote stukken en sprenkel het sap van een halve limoen over de stukken vis.

  5. Voor de taco's gebruik je twee schelpen per taco. Die vul je eerst met vis en dan met de salade. De salsa serveer je apart met bijvoorbeeld plakjes avocado, koriander en romige pepersaus met poblano.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.