Wokgerecht
Een snel en gezond avondmaal met verse groenten en een saus met een Aziatische twist.
Wokgerecht
Een snel en gezond avondmaal met verse groenten en een saus met een Aziatische twist.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 ui
2 wortelen
1 rode paprika
200 g witte kool
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel sriracha
1 eetlepel wittewijnazijn
1 eetlepel bloemsuiker
gember, fijngeraspt
2 eetlepels neutrale olie
300 g gekookte rijst, afgekoeld
1 stalk lenteuitjes
250 g tofu, in blokjes en gebakken
2 paksoi
sesamzaadjes
lenteuitjes, in fijne ringetjes
Stap voor stap
Schil de ui en de wortelen. Plaats de omkeerbare schijf met de raspzijde op de foodprocessor en zet op snelheid 2. Rasp de ui, wortelen, paprika en witte kool.
Roer in een kommetje de sojasaus, oestersaus, sriracha, witte wijnazijn, bloemsuiker en gember door elkaar.
Verwarm de wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Roerbak de groenten 2-3 minuten. Voeg de rijst en saus toe en blijf omscheppen tot alles goed warm is.
Serveer met tofu en gegrilde paksoi. Garneer met sesamzaadjes en lenteuitjes.