Wortel-kokossoep met curry
Deze smakelijke en licht pittige soep is geïnspireerd op de Thaise keuken.
Wortel-kokossoep met curry
Deze smakelijke en licht pittige soep is geïnspireerd op de Thaise keuken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 eetlepels kokosolie
2 sjalotten
2 cm gember
500 g wortels
1 teentje knoflook
1 eetlepels rode currypasta
750 ml groentebouillon
60 ml volvette kokosmelk
Stap voor stap
Smelt de kokosolie op middelhoog vuur. Schil en hak de sjalotten, gember, wortels en knoflook in grove stukken. Fruit de aromatische ingrediënten en de wortels gedurende 5 minuten.
Draai het vuur laag, voeg de currypasta toe en fruit het geheel nog eens 5 minuten. Voeg de bouillon toe, doe een deksel op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten stoven totdat de groenten zacht zijn.
Giet de soep in de kan van de blender, voeg de kokosmelk toe en meng tot de soep volledig glad is.
Serveer met toppings zoals warme chili-olie, koriander en knapperig geroosterde kikkererwten.