Worteldip
Deze pittige, smaakvolle worteldip kan worden geserveerd met crackers of op een sandwich.
Worteldip
Deze pittige, smaakvolle worteldip kan worden geserveerd met crackers of op een sandwich.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
6 kleine wortels
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen kurkuma
4 eetlepels tahini
2 eetlepels citroensap
100 g kikkererwten
1 theelepel cayennepeper
1 takje verse koriander
Stap voor stap
Was en schil de wortels en doe ze in een ovenschaal.
Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met de kurkuma.
Rooster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat volledig afkoelen.
Doe de resterende 4 eetlepels olijfolie in de mengbeker voor kleine hoeveelheden.
Voeg de tahini, het citroensap, de kikkererwten en de cayennepeper toe.
Sluit de mengbeker voor kleine hoeveelheden af met het messensysteem en plaats deze vervolgens op de basis van de BLENDER K400 - ARTISAN.
Meng op snelheid 5 tot een glad mengsel.
Garneer met verse koriander.