Skip the navigation

Worteldip

KitchenAid chef-kok

Deze pittige, smaakvolle worteldip kan worden geserveerd met crackers of op een sandwich.

Import-Recipe - CARROT DIP

Worteldip

KitchenAid chef-kok

Deze pittige, smaakvolle worteldip kan worden geserveerd met crackers of op een sandwich.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
15min
Koken
20min
Totaal
35min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

6 kleine wortels

6 eetlepels olijfolie

1 theelepel gemalen kurkuma

4 eetlepels tahini

2 eetlepels citroensap

100 g kikkererwten

1 theelepel cayennepeper

1 takje verse koriander

Stap voor stap

  1. Was en schil de wortels en doe ze in een ovenschaal.


  2. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met de kurkuma.


  3. Rooster 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Laat volledig afkoelen.


  4. Doe de resterende 4 eetlepels olijfolie in de mengbeker voor kleine hoeveelheden.


  5. Voeg de tahini, het citroensap, de kikkererwten en de cayennepeper toe.


  6. Sluit de mengbeker voor kleine hoeveelheden af met het messensysteem en plaats deze vervolgens op de basis van de BLENDER K400 - ARTISAN.


  7. Meng op snelheid 5 tot een glad mengsel.


  8. Garneer met verse koriander.


NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.