Worteltaart
Klassieke worteltaart die altijd leuk is om te bakken.
Worteltaart
Klassieke worteltaart die altijd leuk is om te bakken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 g wortels
120 g gezouten pecannoten
175 g bruine suiker
110 g basterdsuiker
225 g bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel nootmuskaat
125 ml plantaardige olie
70 g griekse yoghurt
3 eieren
Stap voor stap
Schrap de wortels en snijd ze in grote stukken van ongeveer 5 cm.
Bevestig het multifunctionele mes op de foodprocessor. Doe de wortelen en pecannoten in de foodprocessor en hak ze fijn op snelheid 2.
Doe alle overige ingrediënten in de kom van een mixer/keukenrobot die is voorzien van een platte menghaak. Zet de snelheidshendel op 2 en mix tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Voeg de wortels en pecannoten toe en mix nog eens 30 seconden.
Bespuit de taartvorm met een antikleefspray en schenk het beslag erin. Bak 50 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C.
Laat helemaal afkoelen voordat je de carrot cake uit de taartvorm haalt.
De carrot cake is het lekkerst met een glazuur van roomkaas en een garnering van pecannoten.