emeagif
Skip the navigation

Zandkoekjes met yuzuglazuur

KitchenAid Chef

yuzu glazed shortbread

Zandkoekjes met yuzuglazuur

KitchenAid Chef

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
35min
Totaal
55min
Serveren
20
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

100 g kristalsuiker

6 g citroenrasp

230 g gezouten boter, kamertemperatuur

1 eierdooier

10 ml yuzusap

300 g bloem

60 g poedersuiker

1 eetlepels maïzena

1 g zout

120 g poedersuiker

15 ml yuzusap

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  2. Doe suiker en citroenschil in de kom en zorg dat de platte menghaak is bevestigd. Zet 1 minuut op snelheid 2 om te zorgen dat de citroenolie in de suiker wordt opgenomen.

  3. Voeg boter aan de suiker toe een klop in 2-3 minuten romig op snelheid 4. Verlaag de snelheid naar 2, voeg de eidooier en het yuzusap toe en mix nog eens 30 seconden.

  4. Zet de mixer op snelheid 1 en voeg bloem, poedersuiker, maïzena en zout toe. Mix tot het net gemengd is, ongeveer 1 minuut.

  5. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en druk het in een rechthoekige vorm van ongeveer 1 cm dik. Bak 30-35 minuten of tot de randen lichtbruin zijn.

  6. Laat 5 minuten afkoelen en maak vervolgens rechthoeken met een deegsteker.

  7. Voor het maken van de glazuur plaats je de garde in een schone mixerkom en doe je poedersuiker en 1 eetlepel yuzusap in de kom. Zet op snelheid 1 en mix tot een glad mengsel. Schraap indien nodig resten van de zijkant van de kom en voeg extra yuzusap met 1 theelepel tegelijk toe als je het mengsel dunner wilt maken.

  8. Sprenkel glazuur over de afgekoelde zandkoekjes, en bestrooi met citroenschil ter garnering.