Zelfgemaakte croissants
Bladerig en boterig gebak dat dienst doet als het ideale Parijse ontbijt.
Zelfgemaakte croissants
Bladerig en boterig gebak dat dienst doet als het ideale Parijse ontbijt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g bloem
8 g droge gist
50 g basterdsuiker
220 ml melk, lauwwarm
350 g boter
10 g zout
1 ei
1 eierdooier
Stap voor stap
Voeg de bloem, droge gist, basterdsuiker, melk, 50 g boter, zout en ei toe aan de kom van de mixer/keukenrobot met de kneedhaak.
Plaats de pastaroller op de mixer/keukenrobot.
Snijd de resterende 300 g boter in plakjes en leg ze tussen 2 vellen bakpapier. Druk ze stevig aan. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 1 en haal het vel met boter door de pastaroller.
Rol het deeg uit tot een lange rechthoek, leg de boter in het midden en vouw de randen over de bovenkant.
Draai het deeg een kwartslag en rol het weer uit tot een rechthoek, herhaal dit 4 keer. Zet het deeg voor 30 minuten terug in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een perfecte rechthoek (snijd indien nodig de randen bij) en snijd er met een pizzasnijder 24 driehoeken uit.
Rol de driehoeken deeg op in de typische croissantvorm en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk met eierdooier.
Bak 15 minuten in een oven op 190 ºC tot ze goudbruin zijn.