Skip the navigation

Zomerse kipburgers

KitchenAid chef-kok

Niet zomaar een burger, maar een zomerse versie met zoete en kruidige smaken.

Import-Recipe - Summer chicken burgers

Zomerse kipburgers

KitchenAid chef-kok

Niet zomaar een burger, maar een zomerse versie met zoete en kruidige smaken.

Hulpmiddelen

StandMixer
MeatGrinder
Voorbereiden
30min
Koken
12min
Totaal
42min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

1.2 kg kipfilet

4 theelepels peper

6 theelepels zout

100 g broodkruim

6 knoflookteentjes, fijngesneden

200 g mozzarella, plakjes

4 perziken

120 g pesto

24 basilicumblaadjes

Stap voor stap

  1. Zet de mixer/keukenrobot met de voedselmolen op snelheid 6 en maal de kipfilet.

  2. Doe de gemalen kip in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de menghaak. Voeg peper, zout, broodkruim en fijngehakte knoflook toe. Mix op snelheid 1 tot alles net gemengd is. Maak hamburgers van de kip en gril de burgers aan beide kanten 4 minuten op hoog vuur.

  3. Leg de plakjes mozzarella op de burgers en gril de burgers een extra 2 minuten. De temperatuur van de burger zorgt ervoor dat de kaas smelt.

  4. Snijd de perzik in dikke plakken en gril deze aan beide kanten 2 minuten op hoog vuur.

  5. Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer de onderkant met pesto. Leg de burger op het broodje. Leg de gegrilde perziken op de burger en maak het af met verse basilicumblaadjes.