Zomerse kipburgers
Niet zomaar een burger, maar een zomerse versie met zoete en kruidige smaken.
Zomerse kipburgers
Niet zomaar een burger, maar een zomerse versie met zoete en kruidige smaken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1.2 kg kipfilet
4 theelepels peper
6 theelepels zout
100 g broodkruim
6 knoflookteentjes, fijngesneden
200 g mozzarella, plakjes
4 perziken
120 g pesto
24 basilicumblaadjes
Stap voor stap
Zet de mixer/keukenrobot met de voedselmolen op snelheid 6 en maal de kipfilet.
Doe de gemalen kip in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de menghaak. Voeg peper, zout, broodkruim en fijngehakte knoflook toe. Mix op snelheid 1 tot alles net gemengd is. Maak hamburgers van de kip en gril de burgers aan beide kanten 4 minuten op hoog vuur.
Leg de plakjes mozzarella op de burgers en gril de burgers een extra 2 minuten. De temperatuur van de burger zorgt ervoor dat de kaas smelt.
Snijd de perzik in dikke plakken en gril deze aan beide kanten 2 minuten op hoog vuur.
Snijd de hamburgerbroodjes open en besmeer de onderkant met pesto. Leg de burger op het broodje. Leg de gegrilde perziken op de burger en maak het af met verse basilicumblaadjes.