emeagif
Skip the navigation

Zuurdesembrood

KitchenAid Chef

Geniet van een geweldig ontbijt met dit heerlijke zuurdesembrood.

Import-Recipe - SOURDOUGH BREAD LOAF

Zuurdesembrood

KitchenAid Chef

Geniet van een geweldig ontbijt met dit heerlijke zuurdesembrood.

Hulpmiddelen

StandMixer
Sifter
Voorbereiden
7min
Koken
25min
Totaal
32min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

480 g bloem voor brood

240 ml warm water

60 ml avocado- of druivenpitolie

200 g zuurdesemstarter, actief

12 g zout

for dusting rijstmeel

Stap voor stap

  1. Bevestig de broodkom aan je KitchenAid Mixer met de platte menghaak. Voeg bloem, water, olie en zuurdesemstarter toe aan de broodkom. Mix op snelheid 2 totdat de ingrediënten net gemengd zijn (ongeveer 1-2 minuten). Laat het deeg 10 minuten rusten.

  2. Bestrooi het deeg met het zout. Vervang de platte menghaak door de kneedhaak. Mix 2-3 minuten op roersnelheid zodat het zout er helemaal doorheen zit. Sluit de kom af met het deksel en laat het deeg 4 uur rusten.

  3. Plaats de broodkom weer terug in de mixer met de kneedhaak, kies snelheid 2 en kneed het deeg 5 minuten.

  4. Bestrooi een schoon werkoppervlak met een beetje bloem. Leg het deeg erop. Vorm het deeg tot een losse ronde vorm door zachtjes de randen naar het midden te duwen en het om te keren, zodat de naad aan de onderkant zit.

  5. Bestrooi de binnenkant van een rijsmand royaal met rijstmeel. Plaats het deeg in de mand met de naad aan de bovenkant. Dek het af met een vochtige handdoek en laat het op kamertemperatuur 2,5 uur rijzen. Je kunt het brood meteen bakken of een nacht in de koelkast zetten en het de volgende ochtend bakken.

  6. Verwarm je oven voor op 260 °C, en plaats de KitchenAid broodkom met deksel minstens 30 minuten in de oven om op te warmen. Haal de kom voorzichtig uit de oven.

  7. Leg een stuk bakpapier op het deksel. Keer het deeg vanuit de rijsmand om op het deksel en maak met een scherp mes een inkeping in de bovenkant. Dek het af met de broodkom. Bak het deeg 20 minuten met het deksel erop, haal dan het deksel eraf en bak het deeg nog eens 5-10 minuten totdat het brood goudbruin is.

  8. Haal het brood uit de broodkom en laat het minstens 1 uur afkoelen op een rooster voordat je het in plakken snijdt.