Zo vermaal je kip in een mixer… alsof het niks is
6 minuten lezen
03 juli 2024
Pulled chicken en ander bereid vlees zijn de geheime ingrediënten voor heerlijke gerechten zoals taco's, kipchili, pulled pork of enchilada's met vermalen rundvlees. Als je gerechten met vermalen vlees wilt maken, bedenk dan dat je hier prima je mixer voor kunt gebruiken. Ja, die veelzijdige mixer kan voor veel meer gebruikt worden dan alleen mixen, kloppen en bakken. De meegeleverde klopper is het ideale hulpmiddel om snel vlees te vermalen tot je een heerlijke kom vol hebt. Laten we eens kijken hoe dat in zijn werk gaat. Daarnaast hebben we ook wat tips en receptideeën met vermalen vlees voor je.
Zo vermaal je kip in een mixer… alsof het niks is
Eenvoudige stappen om kip te vermalen in een mixer
Je bent slechts drie stappen verwijderd van heerlijke pulled chicken met je KitchenAid Mixer. Kies je favoriete manier om het vlees te bereiden, of dat nu pocheren, bakken of grillen is. Lees verderop meer over de bereidingswijzen van vlees om het daarna te vermalen. Je wilt bereide kip zonder botten en huid. Voor het beste resultaat vermaal je de kip als hij nog warm is, want dan is hij lekker zacht (warm eventueel op boven het fornuis of in de magnetron).
Volg deze eenvoudige stappen om heerlijke, bereide kip klaar te maken voor je favoriete maaltijd:
Ingrediënten: Bereide kip zonder botten en huid Kruiden en specerijen (optioneel)
Hulpmiddelen: KitchenAid mixer (met platte menghaak of deeghaak)
Tijd: Ongeveer 3 minuten
Goed voor Ongeveer 450 g kip is genoeg voor vier porties als hoofdgerecht.
Stap 1. Bereid je mixer voor - Plaats je platte menghaak of deeghaak op de as van je KitchenAid mixer.
Stap 2. Voeg de kip toe - Doe de warme kip (zonder botten en huid) in de mengkom. Verdeel de kip in meerdere porties als je grote hoeveelheden bereidt.
Stap 3. Mix op lage snelheid - Zet je mixer op lage snelheid en mix gedurende 30 seconden tot 1 minuut (afhankelijk van de hoeveelheid).
Klaar! Nu is het tijd om van je pulled chicken te genieten of deze toe te voegen aan je favoriete gerecht. Als je meer pulled chicken hebt gemaakt dan jij en je gasten op kunnen, kun je de kip afdekken en in de koelkast bewaren om er later van te genieten.
Ingrediënten voor het maken van pulled chicken
Sommige chef-koks voegen een scheutje bouillon toe aan de kom als ze de kip in de mixer vermalen. Door je favoriete kruiden, specerijen en andere ingrediënten toe te voegen, kun je de pulled chicken extra pit geven voor een heerlijk eindresultaat.
Kruiden: tijm, basilicum, bieslook, rozemarijn, oregano, koriander
Specerijen: gerookte of zoete paprikapoeder, komijn, cajunkruiden, kurkuma
Overig: mayonaise, gehakte noten, geroerbakte knoflook, citroen, lente-uitjes
Welk deel van de kip kun je het beste vermalen?
Poten, borst of vleugels... we hebben allemaal een voorkeur voor een bepaald stuk van bereide kip. Maar je vraagt je misschien af welk deel van de kip je het beste kunt vermalen. Kippenborst- of dij (zonder botten en huid) zijn de gebruikelijke stukken kip om te vermalen in de mixer. Kippendijen hebben een rijke smaak en zijn lekker sappig, terwijl kippenborst magerder en vezelrijker is. In principe kun je elk deel van de kip gebruiken, zolang je de huid en botten maar verwijdert.
Vermaal ook varkens- of rundvlees in je mixer
Misschien heb je door al deze verhalen over vermalen vlees wel trek gekregen in een schouderkarbonade. Of ben je ravioli aan het maken en heb je een berg malse stukjes rundvlees nodig. Deze eenvoudige manier om kip te vermalen in een mixer kun je ook toepassen om ander bereid vlees te vermalen. Doe de stukken warm vlees (zonder huid en botten) in de mengkom en zet de mixer op lage snelheid om ze te vermalen tot de perfecte textuur. Er komen geen handen of vorken aan te pas. Echt een makkie.
Receptideeën met vermalen vlees
Vlees vermalen in een mixer geeft bijzonder veel voldoening. Je zult al snel merken dat je op zoek gaat naar allerlei manieren om vermalen vlees in je maaltijden te verwerken. Probeer het eens:
Iedereen zal watertanden als je je groep kruidige pulled chicken en guacamole met een lekkere bite voorschotelt. Dit smakelijke Mexicaanse gerecht kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt.
Probeer de volgende keer dat het bij jou thuis Taco Tuesday is dit recept met pulled chicken eens uit. Het is zoet, maar tegelijkertijd ook rokerig. Een ware smaakexplosie.
Als pulled pork en jalapeño's in het gerecht zitten, dan zegt iedereen aan tafel overduidelijk 'Ja, graag'. Dit malse gerecht met varkensvlees is gekruid met paprikapoeder en komijn, en wordt geserveerd op nacho's.
Het is geen taco en ook geen burrito; het is een taquito! En het is heerlijk in combinatie met rundvlees dat in de mixer vermalen is. Maak het af met ingemaakte rode ui en zure room.
De beste manier om vermalen vlees te bereiden
Denk je aan vermalen vlees, dan denk je aan die malse, zachte bite. Heerlijk! Je wilt dat het uit elkaar valt. Dat betekent namelijk dat het vlees langzaam bereid is op laag vuur, waardoor het niet is uitgedroogd. Je kunt vlees pocheren in een pan of langzaam garen of braden in een ovenschaal. Het is vooral belangrijk om de tijd te nemen en te genieten van het bereidingsproces, zodat het vlees tijd heeft om uiteen te vallen. Probeer het tijdens je volgende kooksessie en geniet van het magische gevoel als je bereid vlees vermaalt in de mixer.
KitchenAid Chef
— Onze passie voor koken delen
Bij KitchenAid brengen we mensen bij elkaar die dol zijn op koken, bakken, brouwen en creëren. KitchenAid is al meer dan 100 jaar aan de slag namens alle makers. We maken onze iconische apparaten met jullie in gedachten: er gaat een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je open en we helpen je er het meeste uit te halen.