Bananenbrood
Heerlijk zoet bananenbrood met chocoladestukjes is een echte Amerikaanse klassieker.
Bananenbrood
Heerlijk zoet bananenbrood met chocoladestukjes is een echte Amerikaanse klassieker.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 rijpe bananen
3 eieren
250 g bloem
10 g bakpoeder
100 g bruine suiker
130 g gesmolten boter
120 g chocoladestukjes
Stap voor stap
Pel de bananen en breek ze in kleinere stukjes. Doe ze in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak met flexibele rand. Pureer de bananen 1 minuut op snelheid 2.
Voeg de eieren toe en meng opnieuw 1 minuut op snelheid 2.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de suiker en de gesmolten boter toe en klop 2 minuten.
Wanneer het beslag glad is, voeg je de chocoladedruppels toe en meng je tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.
Bedek een broodvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
Naar keuze: Pel een extra banaan en snijd deze in de lengte door. Plaats de helften op het beslag.
Bak 1 uur op 180 °C in een voorverwarmde oven. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt.