Blondies met appel
Heerlijke blondies met stukjes appel.
Blondies met appel
Heerlijke blondies met stukjes appel.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g boter, op kamertemperatuur
200 g bruine suiker
een snufje zout
2 eieren
230 g bloem
3/4 eetlepel baksoda
3/4 eetlepel bakpoeder
2 appels (granny smith)
Stap voor stap
Doe de boter, suiker en eieren in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak met flexibele kant en meng op snelheid 4 gedurende drie minuten.
Voeg de bloem, de baksoda, het bakpoeder en het zout toe. Zet de snelheidshendel op 2 en mix nog twee tot drie minuten tot een glad beslag ontstaat.
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes.
Voeg de stukjes appel toe aan het beslag en meng gedurende 30 seconden op snelheid 1.
Doe het beslag in een bakblik van 20 cm x 20 cm (ingevet of bedekt met bakpapier).
Bak ongeveer 35-40 minuten op 160 °C. Laat de blondies afkoelen voordat je ze opdient.