Semolinaspaghetti met cherrytomaten en verse gemarineerde tonijn
" "
Semolinaspaghetti met cherrytomaten en verse gemarineerde tonijn
" "
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 (plus extra for preparing) g semolinameel
4 middelgrote eieren
300 g verse tonijnfilet in blokjes
300 g cherrytomaten
150 g rucola
10 g tijm
2 teentjes garlic
4 eetlepels extra vergine olijfolie
een snuifje zeezout
een snuifje gemalen zwarte peper
Stap voor stap
Doe de tonijn in een kom met de gehalveerde cherrytomaten, tijm, gekneusde knoflook, 4 eetlepels olie, 1/3 theelepel zeezout en gemalen zwarte peper. Meng goed en zet in de koelkast.
Doe de eieren, het meel en het zout in de kom van de keukenrobot. Bevestig de kom en de deeghaak aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2. Laat 2-3 minuten kneden. Is het deeg te droog, voeg dan één voor één een paar lepels water toe.
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 stukken. Kneed een stuk met je handen tot een platte, rechthoekige vorm. Wikkel de andere stukken in huishoudfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Bevestig de pastavelroller aan je keukenrobot en stel deze in op dikte 1. Zet de keukenrobot op snelheid 2 en haal het pastadeeg door de pastavelroller. Vouw het deeg in tweeën en haal het nogmaals door de roller. Doe dit meerdere keren voor mooi zacht deeg.
Strooi wat meel over beide zijden van het deeg, zet de roller op dikte 3 en haal het deeg door de roller. Zet de dikte vervolgens op 4.
Strooi nogmaals wat meel over beide zijden van het pastavel. Bevestig de spaghettisnijder aan de keukenrobot en zet deze op snelheid 2.
Haal de pasta met één hand door de spaghettisnijder en gebruik je andere hand om de pasta te begeleiden als deze uit de spaghettisnijder komt.
Leg de spaghetti op een doek waar je wat extra meel op hebt gestrooid en laat een paar minuten drogen voor gebruik, of gebruik het droogrek voor pasta van KitchenAid.
Verwarm terwijl de pasta droogt een koekenpan en voeg de gemarineerde tonijn en tomaten toe.
Bak deze 3 minuten op middelhoog vuur, terwijl je regelmatig roert.
Kook de spaghetti in gezouten kokend water, giet zorgvuldig af en voeg toe aan de koekenpan met tonijn.
Roer 1 minuut lang goed, verdeel de spaghetti over 4 borden en strooi er wat rucola over.
Bestrooi voor het serveren met wat geraspte citroenschil.