Bolognesesaus
Heerlijke bolognesesaus, ideaal bij spaghetti voor het hele gezin.
Bolognesesaus
Heerlijke bolognesesaus, ideaal bij spaghetti voor het hele gezin.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 uien
1 knoflookteentjes
1 eetlepel olijfolie
1 wortels
2 stengels bleekselderij
1 theelepel zout
1/3 theelepel peper
150 ml tomatenpasta
300 g pruimtomaten, in blik
300 g rundvlees
Stap voor stap
Bevestig de foodprocessor met de snijkit op de mixer/keukenrobot.
Pel de uien en snijd ze in tweeën. Pel de knoflookteentjes. Zet de snelheidshendel op 10. Doe de uien en knoflook in de foodprocessor en snijd ze in blokjes.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg de uien en knoflook toe. Fruit tot de ui doorschijnend is en roer af en toe.
Schrap de wortels. Snijd de wortels en bleekselderij met de foodprocessor op snelheid 10 in blokjes.
Voeg de groenten toe aan de uien en kook totdat ze zacht worden.
Roer en bak een minuut voordat je de tomatenpuree en pruimtomaten toevoegt.
Voeg zout en peper toe en roer alles door elkaar. Laat 15 minuten sudderen en roer af en toe.
Plaats de voedselmolen op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 4. Breng het rundvlees op smaak met zout en peper en duw het vlees vervolgens door de voedselmolen om te malen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een aparte pan. Voeg het rundvlees toe en bak op middelhoog vuur totdat het vlees gaar en bruin is.
Voeg het rundvlees toe aan de saus en kook nog 2 minuten.
Serveer met pasta en geraspte kaas.