Hartige courgettecake
Deze hartige courgettecake wordt je favoriete brunchrecept.
Hartige courgettecake
Deze hartige courgettecake wordt je favoriete brunchrecept.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1/3 courgette
83 g bloem
66 g feta
33 ml olijfolie
33 ml melk
1 eieren
1/9 bosje bieslook
1/9 bosje munt
1/3 eetlepel bakpoeder
1/3 theelepel zout
Stap voor stap
Doe de bloem, het bakpoeder, het zout, de melk, de olie en de eieren in de kom van de mixer/keukenrobot.
Bevestig de platte menghaak en mix gedurende 35-40 seconden op snelheid 2 tot een glad beslag.
Bevestig de foodprocessor met de raspschijf aan de mixer/keukenrobot. Plaats de kom met het beslag eronder. Snijd een courgette in 4 stukken en duw deze op snelheid 6 door de vultrechter.
Verkruimel de feta in de kom. Hak en voeg de kruiden toe en meng gedurende 15 seconden op snelheid 1 in de mixer/keukenrobot met een platte menghaak.
Giet het beslag in een bakblik dat is bedekt met bakpapier. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.