Koekjesrepen met cheesecakeglazuur
Een heerlijk dessert dat perfect is voor de lente: knapperige koekjesrepen met een romig paars glazuur.
Koekjesrepen met cheesecakeglazuur
Een heerlijk dessert dat perfect is voor de lente: knapperige koekjesrepen met een romig paars glazuur.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
150 g boter
225 g basterdsuiker
1 citroen
2 eieren
1 eetlepel neutrale olie
270 g bloem
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel baksoda
1 theelepel bakpoeder
400 g roomkaas
150 g gezoete gecondenseerde melk
50 g poedersuiker
1/8 theelepel violetextract
volg de richtlijnen van de fabrikant paarse voedselkleurstof
Stap voor stap
Doe de boter, basterdsuiker en schil van 1 citroen in de kom van een mixer/keukenrobot met een platte menghaak. Mix op snelheid 4. Voeg de eieren en olie toe en klop het mengsel op.
Voeg bloem, zout, baksoda en bakpoeder toe. Meng op snelheid 2 tot het geheel een deeg vormt. Plaats het deeg in een bakplaat die is bedekt met bakpapier en bak 30 minuten op 185°C. Laat afkoelen op een rooster.
Meng de roomkaas, gezoete gecondenseerde melk, poedersuiker, violetextract en voedselkleurstof op snelheid 6 tot zich een glad glazuur vormt.
Strijk het glazuur over het gebakken koekje en snijd in 12 individuele repen.