Vanillebotercake
Klassieke vanillebotercake. De perfecte basis voor jouw favoriete glazuur en garnering.
Vanillebotercake
Klassieke vanillebotercake. De perfecte basis voor jouw favoriete glazuur en garnering.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
170 g + 1 eetlepel ongezouten boter, zacht
450 g suiker
3 ei, op kamertemperatuur
350 g + 1 eetlepel bloem
1/2 theelepels zeezout
2 theelepels bakpoeder
250 ml Volle melk
2 theelepels vanille
Stap voor stap
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet twee ronde bakvormen van 23 cm doorsnee royaal in met 1 eetlepel boter, sprenkel er vervolgens 1 eetlepel bloem overheen en schud de overtollige bloem eraf. Zet apart.
Bevestig de platte menghaak op de mixer. Voeg zacht geworden boter en suiker toe aan de mengkom, zet op snelheid 2, en mix 1 tot 2 minuten. Verhoog de snelheid geleidelijk naar snelheid 6 en klop totdat het cakebeslag licht en luchtig is. Verlaag de snelheid naar 4 en voeg de eieren toe, een voor een, totdat ze goed in het beslag zijn opgenomen.
Combineer in een aparte kom de bloem, het zout en het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel toe aan de mengkom van de mixer en mix op snelheid 2 totdat de ingrediënten net met elkaar zijn vermengd. Voeg de helft van de melk toe en de vanille. Meng door elkaar. Schraap de restanten aan de zijkanten van de kom naar beneden toe en voeg de rest van de melk toe. Mix op snelheid 4, 1 tot 2 minuten, tot het een glad mengsel is.
Verdeel beslag gelijkmatig over de voorbereide cakevormen en bak gedurende 25–35 minuten totdat de cakes terugveren als je ze licht indrukt en beginnen los te komen van de zijkanten van de bakvormen. Neem de cakes uit de oven en laat ze gedurende 15 minuten afkoelen op een rooster. Neem de cakes uit de bakvormen en laat ze helemaal afkoelen.
Maak de cake af met je favoriete glazuur en serveer.