7 recepten voor zelfgemaakte pizza waar iedereen aan tafel de vingers bij aflikt
leestijd
29 april 2024
Gesneden of gevouwen. Rond of rechthoekig. Met een tomaten- of kaasbasis. Iedereen vindt iets anders lekker, maar over één ding zijn we het allemaal eens: pizza is een echte traktatie. Zeker als je hem zelf hebt gemaakt. Wil je eens proberen om een pizza van begin tot eind helemaal zelf te maken? Of wil je eens een speciale pizza, bijvoorbeeld vegetarisch of koolhydraatarm? Met deze pizzarecepten en de hulp van je KitchenAid mixer, foodprocessor of zelfs blender om het pizzadeeg te kneden, wordt je volgende maaltijd gegarandeerd een succes.
7 recepten voor zelfgemaakte pizza waar iedereen aan tafel de vingers bij aflikt
Twee klassieke recepten voor pizzadeeg
Er zijn verschillende recepten voor het maken van pizzadeeg. Verdiep je eerst in hoe je deze typen pizzadeeg maakt en laat daarna je mixer het zware werk doen.
1. Basisrecepten voor pizzadeeg
Heb je trek in zelfgemaakte pizza en wel nu? Soms heb je gewoon geen zin om te wachten. Dit recept voor Italiaans pizzadeeg is ideaal voor deze momenten. In nog geen 90 minuten neem je een hap uit een heerlijke pizza met een dunne bodem.
2. Overnight pizzadeeg
Dit klassieke pizzadeeg dankt zijn rijke smaak en luchtige maar toch stevige structuur aan een nachtje in de koelkast. Kost dat iets meer geduld en vaardigheden? Ja. Maar als je graag wilt leren hoe een echte Italiaanse chef zijn deeg maakt, is dit je kans.
Hoe maak je pizzadeeg van verse ingrediënten?
Als je dol bent op zelfgemaakte pizza er meer over wilt weten, lees dan dit uitgebreide blog over hoe je je eigen pizzadeeg maakt zonder pakjes en zakjes. Hierin worden alle ins en outs over pizza maken uit de doeken gedaan en krijg je uitgebreide uitleg over welke bloem en gist je moet gebruiken. Hier gaat je kookhartje sneller van kloppen.
Vijf verrassende pizzarecepten voor elke gelegenheid
Wil je eens een totaal andere pizza proberen? Of krijg je gasten met speciale dieetwensen? Van vegetarisch of koolhydraatarm tot snel en eenvoudig – er is een pizza voor elk moment en iedere persoon.
03. Vrolijke vegetarische pizza
Vrolijke vegetarische pizza. Hij smaakt net zo goed als hij eruitziet dankzij de heerlijke roze bietenbodem, de kleurrijke groenten en de verkruimelde feta bovenop. Je kunt hem opdienen als voorgerecht of als onderdeel van een hoofdmaaltijd.
04. Pizza bianca (witte pizza)
Witte pizza is minder bekend dan zijn broertje met tomatensaus, maar daarom niet minder lekker.
Vervang de tomatensaus gewoon door een mengsel van ricotta, versnipperde mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas voor een heerlijke, kazige pizza bianca.
05. Amandelmeelpizza
Let je op je koolhydraten? Dan is dit de pizza voor jou. We hebben het grootste deel van de bloem vervangen door amandelmeel. Het resultaat? Een heerlijke, koolhydraatarme versie van de klassieke Italiaanse pizza.
06. Flammkuchen
Heel strikt genomen is dit niet Italiaans. Maar moet dat dan? Zodra je deze smaakvolle Frans-Duitse pizza hebt geproefd, zeg je waarschijnlijk 'nee'. Hij is heerlijk romig omdat je in plaats van tomatensaus zure room of crème fraîche gebruikt. En dan komt daarbij nog de krokante, dunne, ongezuurde bodem.
07. Vijgenflatbread
Pizza met vijgen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar met een ingrediëntenlijst waarop ook verse geitenkaas, prosciutto en balsamicocrème staan, valt deze in de categorie 'perfect voorgerecht'. Serveer deze supersnelle versie van de pizza in de herfst, wanneer de vijgen het lekkerst zijn.
Drie hulpmiddelen waarmee je een nog betere pizza maakt
Heb je deze drie hulpmiddelen echt absoluut nodig om thuis pizza te maken? Nee. Maar ze zijn wel verdraaid handig als je de perfecte pizza wilt maken en die gemakkelijk wilt opeten.
Of je nu van geraspte Parmezaanse kaas, grof geraspte cheddar of mozzarella houdt, kaas maakt vrijwel elke pizza beter. Begin je met een lekker groot stuk? Bevestig de groentesnijder en rasp op je mixer en rasp de kaas snel en makkelijk zo grof of fijn als je wilt.
2. Pizzasteen
Het geheim achter de perfect krokante en goudbruine pizzabodem? Een pizzasteen. Net als een professionele oven kan deze steen warmte vasthouden en uitstralen, waardoor de pizzabodem gelijkmatig wordt gebakken. Maar je moet hem wel goed voorverwarmen. Vergeet dus niet de pizzasteen van tevoren in de oven te doen.
3. Pizzasnijder
Met een fatsoenlijke pizzasnijder is het veel gemakkelijker om je pizza in perfecte punten te snijden. En laten we eerlijk zijn: het is ook veel leuker.
KitchenAid Chef
— Onze passie voor koken delen
Bij KitchenAid brengen we mensen bij elkaar die dol zijn op koken, bakken, brouwen en creëren. KitchenAid is al meer dan 100 jaar aan de slag namens alle makers. We maken onze iconische apparaten met jullie in gedachten: er gaat een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je open en we helpen je er het meeste uit te halen.