Zuurdesembrood zonder gist
Zuurdesemdeeg zonder gist maken vergt wat geduld, maar is zeker de moeite waard!.
Zuurdesembrood zonder gist
Zuurdesemdeeg zonder gist maken vergt wat geduld, maar is zeker de moeite waard!.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
80 g zuurdesemstarter, actief
240 ml warm water
8 g zout
400 g bloem
Stap voor stap
Doe de zuurdesemstarter, het zout, het warme water en de tarwebloem in de broodkom. Bevestig de platte menghaak op je KitchenAid Mixer/keukenrobot en zet deze op snelheid 1. Mix kort door tot er een grof deeg ontstaat.
Sluit het deksel van de broodkom en laat het zuurdesem circa 12 uur rijzen op kamertemperatuur. Neem het zuurdesem uit de broodkom en leg het voorzichtig op een met bloem bestoven oppervlak. Rek het deeg uit en vouw het richting het midden van het deeg. Doe dit een aantal keer, draai het daarna om en vorm het deeg tot een bal.
Bekleed de binnenkant van het deksel met een rond stuk bakpapier en leg het deeg erop. Bedek het deeg met de broodkom en laat het 3 uur rijzen. Bestrooi het deeg met bloem en snijd het aan de bovenkant in. Plaats de broodkom op het deksel en zet het in een voorverwarmde oven op 230°C. Bak 25 minuten. Verwijder dan de broodkom van het brood en bak nog 20 minuten of tot de korst knapperig goudbruin is. Leg op een koelrek en laat het afkoelen alvorens te snijden.