Pastarecepten — 12 pastagerechten om steeds maar weer te maken
5 minuten lezen
14 november 2024
Op zoek naar inspiratie voor het avondeten? Heb je genoeg van steeds dezelfde pasta? Dan heb je geluk! Pastagerechten zijn eenvoudig te leren en natuurlijk ontzettend lekker. Saai hoeft het zeker niet te zijn. Er is veel meer dan standaard pasta uit de supermarkt met een pot saus erbij. Je kunt zelf de pasta maken, bijzondere ingrediënten proberen en experimenteren met smaakcombinaties.
Lees verder voor meer 12 heerlijke pastarecepten die ook nog leuk zijn om te maken. Geef het recept een persoonlijke <i>touch</i> om het aan te passen aan je gasten en <i>voila</i>, je routine is doorbroken! Zelfgemaakte pasta, beter dan ooit tevoren.
Pastarecepten — 12 pastagerechten om steeds maar weer te maken
BLACK FRIDAY - Tot -30%
Had je al een van onze producten op het oog? Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.
KitchenAid Accessoires voor het maken van pasta voor je pastarecepten
Als je vaak pasta maakt, kan je hem maar beter sensationeel maken. Maak zelf de lekkerste pasta met een KitchenAid Mixer en een breed scala aan optionele accessoires voor het maken van pasta. Je betrouwbare mixer helpt je bij het maken van je pasta zodat jij geen moeite hoeft te doen met handmatig mengen en kneden. Je kan hem ook gebruiken met een breed scala aan hoogwaardige accessoires voor het maken van pasta voor fantastische resultaten.
Als je van lasagne, spaghetti of fettuccine houdt, zijn de roestvrijstalen pastarollers en -snijders (set van 3 stuks) een goede keuze. Je kan de dikte van de pasta aanpassen voor je gaat snijden.
Pasta in verschillende vormen maken is ook leuk. Dit is ook een geslaagde activiteit om samen met familie en vrienden te doen. Met de Pastapers - 6 vormenkan je eenvoudig spaghetti, bucatini rigatoni, fusilli en grote of kleine macaroni maken.
Pastadeegrecepten voor de basics
Niet al het pastadeeg is hetzelfde. Je kan experimenteren met verschillende soorten. Het zal niet lang duren voor je de basisbeginselen van een heerlijk pastadeeg in de vingers hebt. Je kan je deeg eenvoudig houden of smaken of gekleurde ingrediënten toevoegen. Dit zijn twee van onze favorieten.
1. Vers pastadeeg voor spaghetti
Voor dit pastadeeg heb je maar drie ingrediënten nodig. Het is eenvoudig om te maken en je bent verzekerd van een goede textuur. Het wordt de basis voor al je pasta-avonturen.
2. Pastadeeg van spinazie
Natuurlijk groen gekleurde, verse pasta ziet er indrukwekkend uit op je bord. Deze tagliatelle is prachtig gekleurd met spinazie. Hij past perfect bij je favoriete pastasaus.
Pastagerechten met vlees of vis
Van lichte sauzen met zeevruchten tot rijke creaties met vlees: pasta heeft de smaak en textuur om prachtig bij alle gerechten te passen. Garnalen, zalm, kip of rund... de keuze is reuze.
3. Lasagne met verse pasta
Wie lust er nou geen lasagne? De combinatie van smaakvolle tomatensaus, groenten en vlees en gekookt in witte wijn geeft een complexe, onweerstaanbare smaak. Bewaar de restjes voor morgen!
4. Macaroni met kaas
Zowel kinderen als volwassenen zijn gek op deze zelfgemaakte macaroni met kaas en een knapperig korstje. Voeg gebakken bacon toe voor een zoute twist en vergeet vooral de nootmuskaat niet. Serveer met een goudbruine korst.
5. Pasta nero
Zwarte pasta wordt gemaakt met nero di seppia (culinaire inktvisinkt). Je vindt dit ingrediënt bij een Italiaanse delicatessenzaak of op de vismarkt. Wees niet bang: het smaakt heerlijk bij zeevruchten.
6. Spaghetti met verse, gemarineerde tonijn
Deze heerlijke pasta is lekker rechtdoorzee en wordt afgemaakt met een rucolasalade met frisse citroen. Je maakt hem met zelfgemaakte spaghetti en een tongstrelende tonijnsaus. De smaken zijn perfect gebalanceerd.
Vegetarische pastagerechten
Pasta past goed bij Italiaanse smaken, zoals basilicum, peterselie, tomaat en oregano. Je kan ook combinaties maken met seizoensgroenten, zoals flespompoen en venkel.
7. Open lasagne met geroosterde groenten en ricotta
Deze variatie op een klassieke lasagne is ideaal voor een ontspannen lunch. Hij bevat heerlijke ingrediënten, zoals venkel, basilicum en cherrytomaatjes. De geroosterde groenten zijn ook nog eens heerlijk om te maken.
8. Pastagratinrolletjes met ricotta en salie
Deze romige pastagratinrolletjes zijn een heerlijk hartig gerecht voor in de herfst of winter. Voor wat variatie kan je ook experimenteren met andere soorten kaas.
9. Tortellini van bieten met flespompoen en salie
Het toevoegen van natuurlijke kleurstof zorgt voor verbluffende resultaten. Dit recept is een combinatie van hartige en romige smaken met een vleugje kruiden.
Eenvoudige pastasauzen voor bij je diner
Je kunt een voorraadje verse pastasauzen aanleggen voor bij je indrukwekkende zelfgemaakte pasta. Probeer eens één van deze smaakvolle recepten te maken. Met een blender of staafmixer ben je in een paar seconden klaar.
10. De beste pesto die je ooit hebt geproefd
Pesto komt bij velen van ons vaak voor op het menu. Geniet ook eens van deze lekkere pestovariaties, zoals deze, die is gemaakt met geroosterde pistachenoten en verse spinazie.
11. Pastasaus met flespompoen
Deze pastasaus met flespompoen is hartig en ongewoon. Gebruik een blender om een prachtige, gladde textuur te bereiken. De hazelnoten en salie geven je gerecht een onverwachte draai.
12. Groene pesto
De absolute klassieker: Italiaanse groene pesto verveelt nooit. Hij wordt gemaakt van basilicum, Parmezaan en pijnboompitten en smaakt ook heerlijk op je boterham.
Creatief met pasta voor een heerlijke maaltijd
Er bestaat meer dan alleen de penne en pesto uit de supermarkt. Laat jezelf versteld staan door zelf spaghetti, tagliatelle, macaroni of lasagnebladen van restaurantkwaliteit te maken. Je kunt je zelfgemaakte pasta direct gebruiken of bewaren voor later. Lees hier hoe je verse pasta kunt bewaren. Probeer vervolgens één van deze overheerlijke pastarecepten. Het maakt niet uit als je het nog nooit hebt gedaan. Eet smakelijk!
KitchenAid Chef
— Onze passie voor koken delen
Bij KitchenAid brengen we mensen bij elkaar die dol zijn op koken, bakken, brouwen en creëren. KitchenAid is al meer dan 100 jaar aan de slag namens alle makers. We maken onze iconische apparaten met jullie in gedachten: er gaat een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je open en we helpen je er het meeste uit te halen.